Officiële Motul e-commerce partner

Op werkdagen besteld, morgen in huis!

Veelal uit voorraad leverbaar

Gratis verzending in NL vanaf €75,-

BEHVA EN MOTUL VORMEN STRATEGISCH PARTNERSHIP VOOR DE BELGISCHE OLDTIMERMARKT

Bij de aanvang van de Spa 6H Classic race op het iconische circuit van Spa-Francorchamps, werd afgelopen zaterdag het officiële startschot gegeven voor de samenwerking tussen BEHVA en olieproducent Motul. BEHVA, de Belgian Historic Vehicle Association, verdedigt de belangen van meer dan 500 clubs in Belgiëen vertegenwoordigt meer dan 90.000 oldtimereigenaars.

De samenwerking werd voor meerdere jaren afgesloten en werkt tweeledig. Er zal vanuit Motul kennisoverdracht gebeuren naar de BEHVA leden op vlak van expertiseen technische voorlichting over technische vloeistoffenen hun ideale toepassing. De leden van BEHVA zullen op hun beurttoegang krijgen tot de producten van Motul die specifiek ontwikkeld werden voor oldtimersen deze rechtstreeks via de webshop clubmotul.be kunnen bestellen. Motul beschikt over een uitgebreid en specifiek gamma van motorolievoor klassiekers, opgedeeld in verschillende bouwjaren; voor 1950, na 1950, na 1970 en sinds kort ook een ‘Eighties’ en ‘Nineties’ voor de opkomende Youngtimer markt. Naast motorolie en smeermiddelen biedt Motul een uitgebreide reeks producten aan om oldtimers in perfecte conditie te houden: vetten, kruip-en remolie, koelvloeistof en performante ‘Car Care’ reinigingsproductenom oldtimers te laten schitteren.

    PEETER HENNING, CEO VAN BEHVA:

    “We zijn als oldtimerfederatie erg blij met deze samenwerking. Het is ook een logisch gevolg; BEHVA maakt immers deel uit van de internationale oldtimerfederatie FIVA, die op mondiaal vlak al met Motul samenwerkt. De lokale federaties in landen als Frankrijk, Engeland en recent Nederland, werken al samen met Motul, België vervoegt nu de internationale rangen. De tijdsgeest is er nu klaar voor, Motul heeft een exclusieve webshop opgezet voor onze leden, er zijn experts beschikbaar voor olie-advies en de producten worden aan huis geleverd, wat erg klantvriendelijkis. We merken zelf een toegenomeninteresse bij jongerenvoor oldtimers, en de laatste jaren ook voor youngtimers, wat goed is voor het behoud van ons rijdend erfgoed.En we stellen de producten van onze partners ook steevast voor op alle events en beurzen waar we aanwezig zijn.”

    ERIK DROST, AREA MANAGER MOTUL BENELUX:

    “Voor Motul vallen allepuzzelstukken op zijn plaats. Naast de bestaande B2B kanalen en relaties hebben we recent ons eersteofficiëlee-commerce platform clubmotul.be gelanceerd. We richten ons via BEHVA dus ook naar de oldtimerliefhebber die zelf klein onderhoud aan zijn voertuig uitvoert. BEHVA stelt ons in staat via hen te communicerenen educatieve informatie met alle leden te delen. Motul ontwikkelt haar producten zelf, waardoor er enorm veel expertise in huis is over smeermiddelen en de samenstelling ervan. Naast productverkoop kan kennisoverdracht, zoals o.a. tips over de perfecte oliewissel, voorbereiding op winteropslag van voertuigen en ander seizoensgebonden onderhoudeen grote meerwaarde voor BEHVA ledenhebben. BEHVA plant op haar beurt op regelmatige basisproductcommunicatie naar haar ledenen anderen in de classic branche, via events, mail, socialemedia en hetgedrukte ledenmagazine. Daarin schuilt de kracht van onzesamenwerking.”

    OVER BEHVA

    BEHVA de Belgian Historic Vehicle Association, is een overkoepelende organisatie van oldtimerclubs. De federatie werd opgericht in 1988, wat het begin was van een belangenorganisatie voor alle historische voertuigen in België. Dat zijn niet alleen personenauto’s, maar ook motorfietsen, autobussen, bedrijfsvoertuigen, militaire voertuigen, aanhangwagens, karren en tractorenensympathiserende leden zoals musea, organisatoren van evenementen, …

    Defederatie ijvert voor heldere en veilige wetgeving rondom oldtimers, het aanbieden van informatie, technische expertise, ledenvoordelen enfungeert als helpdesk voorvragen van eigenaars.

    OVER MOTUL

    Motul is van oorsprongeen Frans bedrijf dat wereldwijd actief is. Het is gespecialiseerd in het samenstellen, produceren en distribueren van hoogtechnologische motorolie voor motorfietsen, auto’s en andere voertuigen) en in smeermiddelen voor de industrie via haar divisie Motul Tech. Sinds meer dan 150 jaar is Motul unaniem erkend voor haar kwalitatieve producten, innovatieve ontwikkelingen en engagement ophetgebied van motorsport. Motul is ook specialist in synthetische smeermiddelen. Al in 1971 was
    Motul de eerste olieproducent om te pionieren met de samenstelling van 100% synthetische olie, afgeleid uit de luchtvaartindustrie, waarbij ze gebruik maakten van Ester-technologie. Zo werd de Motul 300V motorolie geboren.

    Motul is een trouwe partner vanvele autoconstructeurs en raceteams, steeds met het oog op nieuwetechnologische ontwikkelingenbinnen de motorsport. Partnerships zijn cruciaal voor de lange geschiedenis van het merk, getuige het groeiende aantal OEM partnerships, Brabus, MV Agusta, RUF, Subaru, Glickenhaus, Suzuki, Caterham, …

    Motul is ook partner van verschillende internationale competities, gerenommeerde oldtimerfestivals en de officiële hofleverancier voor vele raceteams: Trials, Enduro, Endurance racing(FIA WEC), MotoGP, World Superbike, Supercross, Rallycross, World GT1, 24u van Le Mans (auto’s, motorenen classic), 24u van Spa, Isle of Man TT & Classic TT, de Dakar Rally, Carrera Panamericana, Goodwood Revivalfestival, Tour Auto en The Classic in Silverstone