Officiële Motul e-commerce partner

Op werkdagen besteld, morgen in huis!

Veelal uit voorraad leverbaar

Gratis verzending in NL vanaf €75,-

RADICAL ONTHULT SPECIALE MOTUL VERSIE TIJDENS DE CLASSIC OP SILVERSTONE

Als onderdeel van het 25-jarig jubileum heeft het Britse sportwagenmerk Radical een zeer speciale auto onthuld tijdens The Classic op Silverstone. De Radical SR3XX, ’s werelds best verkochte raceauto, kreeg een op Motul geïnspireerde kleurstelling ter ere van de belangrijke samenwerking tussen de twee merken. De onthulling op ’s werelds grootste klassieke auto-evenement benadrukt het belang van de samenwerking tussen Motul en Radical. De samenwerking begon in 2018 en zorgde ervoor dat Motul de eerste officiële smeermiddelpartner van het merk werd.

WERELDWIJDE RACING AANWEZIGHEID

In zijn 25 jaar heeft Radical meer dan 2.000 auto’s verkocht en is het na Porsche de grootste raceautoconstructeur ter wereld. Racen zit in het DNA van Radical en heeft talloze verschillende kampioenschappen en series over de hele wereld. Bij de laatste telling had Radical race-evenementen in 21 landen, van het VK en Europa tot Australië, de Filippijnen en Noord-Amerika. Dit wordt ondersteund door een uitgebreid netwerk van 33 wereldwijde dealers.

    “ONZE SAMENWERKING MET MOTUL IS TECHNISCH”

    Elke auto die de fabriek van Radical in het VK verlaat, wordt voorbereid en gevuld met Motul-producten. Mark Ryhorski, marketingdirecteur van Radical Sportscars, legt uit waarom Motul zo’n belangrijke partner voor het merk is: “Het gaat terug naar engineering. We denken dat uw product heel goed samenwerkt met ons product,” zei hij. “En ongeveer de helft van ons productassortiment zijn op Suzuki Hayabusa gebaseerde motoren. De relatie tussen Motul en Suzuki maakte dus zeker deel uit van het startpunt. De andere helft van ons assortiment wordt aangedreven door Ford Ecoboost-motoren. Het zijn Radical Performance Engines, dat is ons merk, en het zijn sterk aangepaste versies van de Ford- en Suzuki-motoren. Onze samenwerking met Motul is technisch. We vinden het leuk dat jullie erg motorsportgericht zijn. Ons product is uiteindelijk een autosportproduct. We opereren allemaal in dezelfde wereld.”

    “MOTUL’S SMEERMIDDELEN ZIJN GEWELDIG”

    De technische ontwikkelingsmanager van Radical, James Scott, voegde toe: “Motul’s smeermiddelen zijn geweldig. We gebruiken alles van remvloeistof, koppeling, versnellingsbak en motorsmeermiddelen. De duurzaamheid en prestaties zijn zeer goed. Toen we met Motul begonnen, was dat tegelijk met de introductie van een nieuwe motor. Voor motoren met hoge compressie en directe injectie hebben we een speciale olie nodig, en dat vonden we meteen bij Motul. Voor ons is de wereldwijde beschikbaarheid een ander groot voordeel van het gebruik van Motul. We verkopen auto’s in heel Amerika, Europa en Azië. Het is voor ons dus van cruciaal belang om wereldwijde dealers te hebben waar onze dealers een smeermiddel van echt goede kwaliteit kunnen leveren.”