Officiële Motul e-commerce partner

Op werkdagen besteld, morgen in huis!

Veelal uit voorraad leverbaar

Gratis verzending in NL vanaf €75,-

HANDIGE TIPS OM JE MOTOR WINTER KLAAR TE MAKEN

Helaas komt er aan elk seizoen, zelfs aan een uitzonderlijk lang seizoen, een einde.Een motor die in de winter niet wordt gebruikt, moet goed worden voorbereid op een welverdiende rustpauze van enkele maanden.

Maak de hele motor met de hand schoon. Gebruik geen sterke reinigingsmiddelen.
Vergeet de moeilijk te bereiken delen niet. Polijst gelakte oppervlakken met Motul Wash & Wax.

Reinig het oppervlak met Motul Moto Wash

Optimaal stallen met Motul Wash & Wax

Laatste ritje van het seizoen zit erop? Op naar het benzinestation!

Als u een metalen benzinetank hebt, moet u deze bijvullen om corrosie binnenin te vermijden. Heeft u een plastic tank dan kan u deze stap overslaan. Zodra u uw tank hebt gevuld, voegt u Motul Boost and Clean Moto toe. Hierdoor belandt er geen benzine-residu in het brandstofsysteem en blijven de schadelijke effecten van water in de benzine tot een minimum beperkt.

Als de motor eenmaal op de plaats staat waar hij de winter zal doorbrengen, volg dan de volgende zeer belangrijke stappen.
Bij motoren met carburateur laat u de brandstof uit de vlotterkamer lopen via de aftapplug of start u de motor en laat u hem draaien met de brandstofklep dicht totdat alle brandstof in de carburateur is opgebruikt.

Spuit alle bewegende en metalen en chromen oppervlakken in met Motul E.Z. Lube.

Voeg na het tanken Motul Boost and Clean Moto toe

Spuit metalen oppervlakken in met Motul E.Z. Lube

Volg de instructies in de gebruikershandleiding voor het onderhoud van titanium uitlaatsystemen. Vergeet niet de olie te verversen wanneer de motor nog warm is. Zo verwijdert u alle olie en eventuele afzettingen.

Wij raden u sterk aan de olie te verversen vóór uw motor in winterslaap gaat. Ook als u niet meer dan 1.000 kilometer per seizoen hebt gereden, is dit de beste moment om de olie te verversen. Motorolie veroudert sneller wanneer de motorfiets voor korte afstanden wordt gebruikt. Bovendien verdunt
onverbrande brandstof de olie. Het niet verversen van oude olie met een hogere zuurtegraad kan leiden tot motorcorrosie

De olie verversen voor de winterstop…

Beschermt de motor tegen corrosie

Wil je het beste voor je motor? Gebruik dan voorafgaand aan de oliewissel Motul Engine Clean Moto. Liever niet? Neem dan de volgende stappen en sla alleen het toevoegen van de Motul Engine Clean over.

Check altijd eerst het oliepeil, zit het reservoir helemaal vol? Tap dan eerst +- 200ml oude olie af. Zit het reservoir niet helemaal vol? Dan kan je gelijk verder met de volgende stap. Giet de Motul Engine Clean in het oliereservoir (niet in de brandstoftank!). Laat uw motor 15-20 minuten stationair lopen, rij niet meer met de motorfiets nadat u de Motul Engine Clean heeft toegevoegd aan het oliereservoir. Na deze 15-20 minuten stationair lopen zet je de motor uit en tap je de oude olie af. Hiermee heb je het complete oliecircuit inclusief gereinigd van nare afzettingen als roet en as. Vul de motor weer af met nieuwe olie, vervang het oliefilter en monteer een nieuwe pakking aan de olieplug.

Reinig en ontvet de ketting grondig met Motul Chain Clean. Laat deze drogen en breng dan Motul Chain Lube aan. Als u uw motor buiten laat overwinteren, verwijder dan de accu en berg deze op in een warme plaats. Laad de accu volledig op en smeer de accupolen in met accuvet. De verwijderde batterij kan op een druppellader worden aangesloten. Het toestel laadt de batterij op en zorgt voor een optimale levensduur. Een geavanceerde lader schakelt zichzelf uit wanneer deze volledig is opgeladen. Als uw motor in de winter in een droge garage wordt gestald, kunt u de accu permanent aan de lader aangesloten laten. Hierdoor elimineert u het risico op ontzwaveling en capaciteitsverlies.

VOORDEEL: nadat de motor opnieuw is gestart, hoeven de elektrische systemen niet opnieuw te worden opgestart en gekalibreerd. De motor zal rijklaar zijn en de batterij zal veel langer meegaan.

Onderhoud de ketting met Motul Chain Paste

Gebruik een druppellader

Reinig en ontvet de ketting grondig met Motul Chain Clean. Laat deze drogen en breng dan Motul Chain Lube aan. Als u uw motor buiten laat overwinteren, verwijder dan de accu en berg deze op in een warme plaats.

Laad de accu volledig op en smeer de accupolen in met accuvet. De verwijderde batterij kan op een druppellader worden aangesloten. Het toestel laadt de batterij op en zorgt voor een optimale levensduur. Een geavanceerde lader schakelt zichzelf uit wanneer deze volledig is opgeladen. Als uw motor in de winter in een droge garage wordt gestald, kunt u de accu permanent aan de lader aangesloten laten. Hierdoor elimineert u het risico op ontzwaveling en capaciteitsverlies.

ANTIVRIES: als uw motor vloeistofgekoeld is en u hem ‘s winters buiten moet laten staan, beschermt de koelvloeistof hem tot een temperatuur van maximaal -35°C. Wanneer het vriest, nemen de vloeistoffen toe in volume. Dat kan schade veroorzaken, vooral aan de radiator. Motul Motocool Expert en Motocool Factory Line zijn gebruiksklare koelvloeistoffen die bescherming bieden bij lage temperaturen tot respectievelijk -37°C en -35°C.

MoCool is een additief voor het koelsysteem dat de maximale bedrijfstemperatuur van de motor verlaagt en geen antivriesadditieven bevat. Gewoon leidingwater kan bevriezen en leiden tot corrosie. Bovendien bevat leidingwater kalk en laat het afzettingen achter in het koelsysteem die een negatief effect hebben op de thermische geleiding.

Verhoog de bandenspanning met 0,3-0,5 bar. Door de fiets op een centrale standaard te laten staan met de banden op spanning, voorkomt u dat de banden vervormen door het gewicht van de motorfiets.

De band die wel nog in contact staat met de grond moet ̩̩n keer per maand worden geroteerd. Als u alleen een zijstandaard heeft, verplaats de motor dan ̩̩n keer per maand om de wielen te draaien en zo de belasting op de banden te veranderen. Motoren die buiten worden gestald, moeten worden afgedekt met een speciaal waterdicht dekzeil. Zorg voor vrije luchtcirculatie onder het zeil. Ook voertuigen die in een vochtige ruimte worden bewaard, moeten worden afgedekt Рter bescherming tegen vocht ̩n stof.

Plaats de motorfiets op een centrale of secundaire steun

Dek de motorfiets af om hem te beschermen tegen vocht en stof

Als u niet de ruimte hebt om uw motor droog te houden in de winter, kijk dan of uw servicecentrum u kan helpen. Klaar!

Tijd om het vet, olie en vuil van je handen te wassen. Als er geen water in de buurt is, kunt u dit doen met het dermatologisch geteste Motul Hands Clean. Knijp een beetje gel op uw handen, wrijf zachtjes en laat even drogen, wrijf vervolgens de resulterende film eraf. Motul Hands Clean verwijdert zelfs het meest hardnekkige vuil en laat uw handen volledig verzorgd achter.

Reinig uw handen met Motul Hands Clean

Handen reinigen zonder water te gebruiken