Officiële Motul e-commerce partner

Op werkdagen besteld, morgen in huis!

Veelal uit voorraad leverbaar

Gratis verzending in NL vanaf €75,-

ESSENTIEEL ZIJN VOOR KLASSIEKE AUTO’S

Met bijna 170 jaar ervaring en innovatie in smeertechnologie is Motul synoniem geworden voor betrouwbaarheid en prestaties in garages en racepaddocks over de hele wereld. Met producten die op het circuit zijn uitgeprobeerd en getest – sommigen zeggen misschien dat het het sterkste laboratorium ter wereld is – hebben ze teams geholpen de duinen van de Dakar te veroveren en 24 uur lang keihard te racen in de straten van Le Mans. Deze catalogus met jarenlange ervaring in de autosport heeft Motul een voorsprong gegeven als het gaat om de smering van klassieke auto’s, van vooroorlogse machines tot moderne klassieke supercars. Oudere motoren en versnellingsbakken vereisen specifieke oliën om correct te werken. Daarom heeft Motul een speciaal assortiment klassieke smeermiddelen die speciaal zijn ontworpen om uw old en young timers nog vele jaren te laten werken.

“DE PRESTATIES VAN MODERNE SMEERMIDDELEN ZIJN IN DE JAREN AANZIENLIJK VERBETERD,”

zei Baptiste Plaine, hoofd groepscommunicatie bij Motul. “Maar hun samenstelling en vooral hun additieven formule passen gewoon niet bij sommige van de historische motoren. De bijzondere eigenschappen van oude motoren vragen om aangepaste smeermiddelen. Het Motul-assortiment voor historische voertuigen is ontworpen met respect voor deze kenmerken door, indien nodig, nieuwe technieken te gebruiken die echte voordelen bieden. Het Classic-assortiment biedt optimale bescherming en biedt oplossingen voor alle doeleinden: van voertuigen die niet vaak rijden met langere stilstand tijden tot voertuigen die worden gebruikt in wedstrijden die volledige prestaties van de machine vereisen.”
Motul is actief betrokken bij de klassieke auto-gemeenschap en werkt samen met een aantal spraakmakende wereldwijde evenementen om eigenaren te helpen begrijpen hoe belangrijk smeermiddelen van goede kwaliteit zijn om hun klassiekers in goede gezondheid te houden. Evenementen zoals de La Carrera Panamericana, Le Mans Classic, Goodwood Revival en The Classic Silverstone.

DE CARRERA PANAMERICANA WINNAAR

Fercho Urquiza, winnaar van de La Carrera Panamericana 2021 in een 50 jaar oude Porsche 914, is al lang een fan van Motul. Hij zei: “Mijn vrienden en ik gebruiken Motul altijd in al onze voertuigen: onze raceauto’s, onze crossmotoren en onze karts, omdat we terecht denken dat het de beste olie ter wereld is. De motoren draaien constant op een heel hoog niveau en we hebben de beste olie nodig die presteert bij hoge temperaturen en ervoor zorgt dat de motoren lang meegaan. Het is een zevendaagse race over duizenden kilometers en de auto heeft er echt onder te lijden. Je hebt een olie nodig die alles overtreft wat er is.”

DE CARRERA PANAMERICANA MONTEUR

Sergio Perez, eigenaar van VP Garage die auto’s ondersteunt tijdens de La Carrera Panamericana, zei: “Het technische ondersteuningsteam van Motul in La Carrera Panamericana neemt dagelijks oliemonsters van elke auto om de gegevens te analyseren en ervoor te zorgen dat elke motor goed presteert en zo ook de juiste olie gebruikt. Alle motoren zijn anders. We hebben drie auto’s met verschillende motoren: een Wankel-rotor, een grote V8 en een luchtgekoelde Volkswagen. Ze werken allemaal bij verschillende temperaturen en ze verschillen allemaal erg van elkaar. Met deze gegevens kunnen we ervoor zorgen dat de smeermiddelen die we gebruiken het beste zijn voor elke auto. Dit is een pluspunt voor ons, om de auto’s voor 100% te laten werken. We reizen vele kilometers per dag, van 700 tot bijna 1.000 km, met constante veranderingen in vochtigheid, hoogte en temperatuur, dus met deze gegevens en technische ondersteuning kunnen we onze motoren op topprestaties laten werken.”

DE KLASSIEKE RACER

Andrew Jordan, coureur, ex-BTCC-kampioen en restaurateur van klassieke auto’s, zei: “Kwaliteit is het allerbelangrijkste. We zorgen op dit moment voor 40 auto’s, die erg duur zijn en zijn uitgerust met erg dure componenten. Je moet ervoor zorgen dat je overal de juiste kwaliteit aan geeft. De motorolie, remvloeistoffen, koelvloeistoffen, alles moet puur kwaliteits spul zijn. Het is belangrijk voor de prestaties, maar ook voor het uithoudingsvermogen en de levensduur. Het is goed om een snelle auto te hebben, maar hij moet ook tot het einde van de race meegaan. De smeermiddelen moeten een heel seizoen voor de motor, de differentiëlen en de versnellingsbak zorgen. Het is geweldig om met een merk als Motul te werken. We denken graag dat we de beste zijn in wat we doen, en Motul is de beste in wat zij doen, dus het werkt heel goed. Nu, maar ook in de toekomst.”

DE KLASSIEKER BIJ SILVERSTONE ORGANIZER

Nick Wigley, CEO van The Classic op Silverstone, gelooft dat Motuls samenwerking met het klassieke auto-evenement een natuurlijke match is. Hij zei: “We zijn heel, heel blij om samen te werken met een internationaal gerenommeerd merk als Motul. Ik denk dat het een partnerschap is met enorme synergiën. En natuurlijk hebben we een enorm aantal concurrenten, en een enorm aantal eigenaren en liefhebbers van klassieke auto’s, die allemaal potentiële gebruikers van Motul zouden zijn. Het is een geweldige samenwerking voor ons allebei.”